Hoo Man Chan

SPREKER & DOCENT KUNSTLEZINGEN & MUSEUMBEZOEKEN

Over Hoo Man

Hoo Man Chan (1973) is al geruime tijd werkzaam als spreker & docent, en is in Rotterdam en Den Haag een gekende naam & bekend gezicht op kunstlezingen & bij begeleide tentoonstellingbezoeken. Onder de vele mensen die positieve ervaringen met Hoo Man hebben gehad, bevindt zich kunstmecenas Han Nefkens; wanneer directeur Sjarel Ex verhinderd is, wordt Hoo Man gevraagd om de toelichting te geven bij de museumpresentatie.


Hoo Man verleende zijn medewerking aan het NTR televisie-programma ART-Clips (2014), waarin hij meermaals optrad als kenner van verschillende kunstvormen en de cultuurhistorische achtergronden ervan.


In een eerdere fase heeft Hoo Man tijdens een studie Cultuurgeschiedenis vanaf de Verlichting aan de Universiteit van Utrecht, zich breed laten vormen op de terreinen van de kunstgeschiedenis, muziekgeschiedenis en literatuur- & poëziegeschiedenis. Die verdiepende investerende periode rondde hij af met een these over Faust-poëzie naar Goethe uit de Europese Romantiek.


Momenteel maken veel opdrachtgevers gebruik van Hoo Mans kennis en kundigheden. Zij zijn onder meer:

Gemeentemuseum Den Haag, Bibliotheek Rotterdam, Mesdag Collectie (Van Gogh Museum), Bibliotheek Den Haag, Kunsthal Rotterdam (Urban Guides), HOVO Nijmegen, museum Boijmans Van Beuningen, SKVR, en het Nederlands Fotomuseum (selectie).


Voorts leidt Hoo Man succesvol ITALTAAL, het centrum voor Italiaanse en Spaanse taalcursussen in Gouda en omgeving.