Hoo Man Chan

SPREKER & DOCENT KUNSTLEZINGEN & MUSEUMBEZOEKEN & STADSWANDELINGEN

Over Hoo Man

Hoo Man Chan (1973) is al geruime tijd werkzaam als spreker & docent, en is in Rotterdam en Den Haag een gekende naam & bekend gezicht op kunstlezingen & bij begeleide tentoonstellingbezoeken. Onder de vele mensen die positieve ervaringen met Hoo Man hebben gehad, bevindt zich kunstmecenas Han Nefkens; wanneer museumdirecteur Sjarel Ex verhinderd was, werd Hoo Man gevraagd om de toelichting te geven bij de top-tentoonstelling van dat moment.


Hoo Man verleende zijn medewerking aan het NTR televisie-programma ART-Clips (2014), waarin hij meermaals optrad als kenner van verschillende kunstvormen en de cultuurhistorische achtergronden ervan.


In een eerdere fase heeft Hoo Man tijdens een studie Cultuurgeschiedenis vanaf de Verlichting aan de Universiteit van Utrecht, zich breed laten vormen op de terreinen van de kunstgeschiedenis, muziekgeschiedenis en literatuur- & po√ęziegeschiedenis. Die verdiepende investerende periode rondde hij af met een these over Faust -po√ęzie naar Goethe uit de Europese Romantiek.


Momenteel maken veel opdrachtgevers gebruik van Hoo Mans kennis en kundigheden. Zij zijn onder meer:

Het Mauritshuis, Bibliotheek Rotterdam, HOVO Nijmegen, Nivon Zuid-Holland, Bibliotheek Rotterdam, Filmhuis Lantaren/Venster, Kunstmuseum Den Haag, Filmschuur Haarlem, museum Boijmans Van Beuningen, Kunstkring Voorne, het Nederlands Fotomuseum (selectie).


Voorts leidt Hoo Man succesvol I TALTAAL , het centrum voor Italiaanse taalcursussen in Gouda en omgeving.